CENTER FOR GEOSPATIAL TECHNOLOGIES

Department of Geography - University of Zadar

Misija i vizija Naš tim Projekti Ovlaštenja
Krajobrazna arhitektura Stručni poslovi zaštite okoliša Bioraznolikost - georaznolikost - krajobrazna raznolikost Održivo gospodarenje otpadom i sanacija okoliša Prilagodba klimatskim promjenama Zeleni certifikati i edukacija

News

23/08/2024

Službeno je započeo projekt SMART-Water

Službeno je započeo projekt SMART-Water kojemu je cilj kroz primjenu najsuvremenijih tehnologija prikupljanja podataka, unaprijediti praćenje kvalitete voda u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori te podići svijest javnosti o važnosti očuvanja voda, kao jednog od najvažnijih prirodnih resursa.

Kick-off sastanak je održan u Podgorici u organizaciji Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore, koja je jedan od projektnih partnera. Hrvatsku delegaciju predvodili su Neven Cukrov ispred Instituta Ruđer Bošković te Silvija i Ante Šiljeg iz Centra za geoprostorne tehnologije sa Sveučilišta u Zadru.

Projekt “SMART-Water” odobren je za financiranje u sklopu programa Interreg VI-A IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2021-2027. Ukupna vrijednost projekta je 1.532.652,51 EUR od kojih su sredstva IPA III CBC 1.302.754,62 EUR. Projekt je sufinanciran sredstvima ERDF i IPA III fondova Europske unije.

Partneri na projektu su: Institut Ruđer Bošković (HR), Sveučilište u Zadru (HR), Park prirode Hutovo blato (BH), Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ME), Agencija za zaštitu životne sredine (ME).