CENTER FOR GEOSPATIAL TECHNOLOGIES

Department of Geography - University of Zadar

Misija i vizija Naš tim Projekti Ovlaštenja
Krajobrazna arhitektura Stručni poslovi zaštite okoliša Bioraznolikost - georaznolikost - krajobrazna raznolikost Održivo gospodarenje otpadom i sanacija okoliša Prilagodba klimatskim promjenama Zeleni certifikati i edukacija

News

07/11/2022

Poziv na GIS dan 2022.

Pozivamo Vas na stručni skup (GIS dan i e-shape radionica) koji će se održati u Studentskom klubu „Božo Lerotić" u Zadru (Ul. Ruđera Boškovića 5), 11. studenoga 2022. godine s početkom u 8.30 sati. 

GIS dan je tradicionalni događaj koji se svake godine održava u studenom na lokacijama širom svijeta. Hrvatsku inačicu ove godine u Zadru organiziraju Institut za GIS (iGIS), Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru i Laboratorij za geoprostorne analize (GAL). Program GIS dana je otvoren za javnost te je zamišljen kao promotivni događaj s prezentacijama GIS tvrtki, instituta i laboratorija.

Jedinstvena e-shape radionica pod nazivom Satellite remote sensing for disaster management: New technologies for risk assessment, analysis and response održava se u sklopu GIS dana, po rasporedu nakon promotivnih prezentacija i zatvorena je za javnost. Dio je projekta Horizon 2020 o praćenju, analizi i upravljanju događaja katastrofalnih razmjera koji su i ključna tema Radionice. Na Radionici će svoje projekte predstaviti relevantni znanstvenici i stručnjaci koji u svom radu koriste interdisciplinaran pristup. Predstavnici GIS tvrtki, sveučilišta, laboratorija, instituta i državnih institucija okupit će se kao sudionici Radionice.