CENTER FOR GEOSPATIAL TECHNOLOGIES

Department of Geography - University of Zadar

Misija i vizija Naš tim Projekti Ovlaštenja
Krajobrazna arhitektura Stručni poslovi zaštite okoliša Bioraznolikost - georaznolikost - krajobrazna raznolikost Održivo gospodarenje otpadom i sanacija okoliša Prilagodba klimatskim promjenama Zeleni certifikati i edukacija

News

30/01/2024

Održana radionica u sklopu projekta Competition in a Post-conflict Landscape

Proteklog tjedna, na Sveučilištu u Zadru, održana je radionica u sklopu Competition in a Post-conflict Landscape financirana od strane programa National Science Foundation (NSF). Na radionici su sudjelovali: profesor emeritus antropologije s Odjela za antropologiju Sveučilišta u Pittsburghu Robert M. Hayden, izv. prof. dr. sc. Mario Katić s Odjela etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru, izv. prof. dr. sc. Ante Šiljeg i doc. dr. sc. Ivan Marić s Odjela za geografiju i Centra za geoprostorne tehnologije Sveučilišta u Zadru, doc. dr. sc. Bogdan Dražeta s Odsjeka za etnologiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, doc. dr. sc. Mirza Džananović s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zenici i dr. sc. Vladan Vukliš s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Banja Luci. 

Rezultati istraživanja bit će objavljeni u tematskom broju časopisa Geoadria vol. 29, issue 2 pod nazivom Spatializing Sedimentations and Erosions of Time in Urban Landscapes.