CENTER FOR GEOSPATIAL TECHNOLOGIES

Department of Geography - University of Zadar

Misija i vizija Naš tim Projekti Ovlaštenja
Krajobrazna arhitektura Stručni poslovi zaštite okoliša Bioraznolikost - georaznolikost - krajobrazna raznolikost Održivo gospodarenje otpadom i sanacija okoliša Prilagodba klimatskim promjenama Zeleni certifikati i edukacija

News

04/06/2024

Konferencije u Francuskoj i Maroku

U razdoblju od 2. do 4. svibnja 2024. predstavili smo se na 10. međunarodnoj konferenciji GISTAM (Teorija, primjena i upravljanje geografskim informacijskim sustavima) u Angersu, Francuska. Prezentirali smo rad pod nazivom "Izvođenje indeksa pristupačnosti kritične infrastrukture korištenjem GIS-MCDA i mrežnih analiza - studija slučaja Grad Sarajevo." Rad je izrađen u koautorstvu s kolegama Aidom Avdić i Borisom Avdićem s Odsjeka za geografiju, Sveučilišta u Sarajevu.

Zatim, smo u razdoblju od 15. do 18. svibnja 2024., sudjelovali na 6. EMCEI, Euro-mediteranskoj konferenciji za integraciju okoliša održanoj u Marakešu, Maroko. Prezentirali smo rad pod nazivom "Primjeri degradacije sedrenog krajobraza na Krki i Zrmanji (Hrvatska) - upotreba GST-a u održivom upravljanju." Rad je nastao u koautorstvu s našim vanjskim članom Nevenom Cukrovom s Instituta Ruđer Bošković, Zavod za istraživanje mora i okoliša.