Ovaj tjedan u Osijeku je održana konferencija Znam što jedem - Perspektiva domaće proizvodnje hrane s ciljem iznošenja problema u hrvatskoj poljoprivredi, stočarstvu, hortikulturi i veterini te donošenja konkretnih rješenja. Konferencija se sastojala od dva panela: ''Poljoprivredne strategije u Hrvatskoj i Europskoj uniji“ i „Konkretne mogućnosti i rješenja u proizvodnji hrane“. Članovi našeg tima Rina Milošević i Rajko Marinović sudjelovali su na drugoj panel diskusiji te prezentirali mogućnosti primjene geoprostornih tehnologija u poljoprivredi. U kontekstu precizne poljoprivrede objašnjene su mogućnosti korištenja različitih senzora i analiza za odabir optimalne lokacije za uzgoj pojedine poljoprivredne kulture, detekciju nametnika ili dobivanja informacija o kvaliteti usjeva, količini klorofila, mikro i makro nutrijenatima, vlažnosti tla i sl. Prezentirana su istraživanja provedena na poljoprivrednom dobru Baštica i maslinicima u Lunu.
